Nieuw Dengue Vaccin Beschikbaar voor Reizigers: Qdenga

Krijt
01/06/2023 17:24 Comment(s)
Aedes Aegyptus mug

Je klaarmaken voor je reis? Vergeet je dengue maatregelen niet.


Als je van plan bent te reizen naar tropische of subtropische gebieden, is het belangrijk om je bewust te zijn van dengue, ook wel bekend als knokkelkoorts. Deze virale infectie wordt overgedragen door muggenbeten en kan in sommige gevallen ernstig zijn en zelfs leiden tot overlijden.


Ongeveer de helft van de wereldbevolking loopt momenteel risico op dengue, met naar schatting 100-400 miljoen infecties die elk jaar optreden. Als reiziger naar gebieden waar dengue veel voorkomt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico's en preventieve maatregelen te nemen.


Qdenga vaccin


Goed nieuws voor reizigers is dat er nu een nieuw dengue-vaccin, Qdenga®, beschikbaar is op de Nederlandse markt. Dit vaccin is een belangrijke toevoeging aan de middelen om deze ziekte te bestrijden, vooral voor mensen die al eens dengue hebben gehad.


Preventie en controle van dengue zijn afhankelijk van het verminderen van blootstelling aan muggenbeten. Dit kan worden bereikt door kleding te dragen die zoveel mogelijk van uw lichaam bedekt, muskietennetten te gebruiken, vooral als u overdag slaapt, en muggenwerende middelen te gebruiken. Het wordt aanbevolen om een muggenwerend middel te gebruiken dat minimaal                                                                                                                                 30% DEET bevat.

Muggenmeld met 50% DEET


Met de introductie van Qdenga® hebben we een belangrijke ontwikkeling in de strijd tegen dengue. Het biedt hoop voor reizigers en mensen die in dengue-gevoelige gebieden wonen.

Krijt